ChainLab

About

Per 4 juli 2020 wordt deze site gebruikt om overzicht te geven van (publiek)  beschikbare makerspaces in Enschede.

Chainlab is een initiatief om ‘maker’ bedrijven en stichtingen bij elkaar te brengen en van elkaars kennis te kunnen delen.

Onder ‘NEWS‘ menu ziet u het nieuws van onze partners.

Onze partners zijn :

KittLab

KITT Lab is opgezet als een onafhankelijk onderzoekslab. Het is een werkplaats voor uitvinders, kunstenaars en onafhankelijke onderzoekers die aan projecten willen werken waarin sensortechniek en custom electronics een rol spelen. Het KITT Lab is opgezet als een platform waar kennis over deze technologieën kunnen worden opgedaan en worden gedeeld en met de bedoeling anderen daarmee te kunnen helpen.Om meer uit de technische apparatuur te halen zullen we regelmatig workshops geven die je de mogelijkheden van deze apparatuur beter leert kennen.

Meer informatie op site van KittLab

FabLab Enschede

FabLab Enschede is een hightech openbare werkplaats waar iedereen de mogelijkheid heeft om zijn/haar idee te realiseren, met moderne digitale productiemiddelen, tot een zelf ontwikkeld product,

Meer informatie op de site van FabLab Enschede

TkkrLab

TkkrLab is een community waar mensen die geïnteresseerd zijn in techniek (in de breedste zin) bij elkaar komen om gezellig met elkaar ervaringen te delen en eventueel hun (eigen) projectjes uitvoeren. TkkrLab is iedere dinsdagavond open, kom gerust langs als je met ze kennis wil maken.

Meer informatie op de site van TkkrLab

WowLab

Wowlab is de werkplaats van Wout Zweers met onder andere hand en elektrisch aangedreven hout- en metaalbewerkingsmachines. Digitaal aangestuurde machines zijn een CNC gestuurde portaalfrees, 3D printer en een lasersnijder. Er is veel ervaring voorhanden over ontwerpen, materiaalgebruik en CNC tekenen.

Meer info op de site van Wowlab

TwenSpace

TwenSpace is de eerste commerciële makerspace in Twente / Enschede opgericht door Dave Borghuis. Bij TwenSpace kun je onder deskundige begeleiding gebruik maken van de lasercutter, 3d printer en houtwerkplaats.

Meer info op de site van TwenSpace